Autonoom werk

Autonoom werk van Sigrid Kottelaar

Ik maak schilderijen tekeningen, installaties en werk voor de openbare ruimte. Met mijn bedrijf Mooisig produceer ik beeldende kunst over de woon- en werkomgeving. Op het eerste gezicht zien mijn schilderijen tekeningen en installaties er aantrekkelijk en verleidelijk uit.

 

De beelden vormen een gelijkenis met dingen uit de realiteit of schuren daar op een humoristisch wijze tegenaan. Soms lijken deze nog het meest op een figuur. Toch zijn ze in hun verschijningsvorm vraagwekkend en laten ze zich niet op één betekenis vastpinnen. Zo dagen ze de kijker uit deze op speelse wijze zelf te ontdekken of te bepalen.

 

Het maatschappelijk belang, de inbreng van kwaliteit, diversiteit en iets unieks zijn mijn drijfveren. Door het materiaal als verf en grafiet, stof volledig uit te diepen, zowel technisch als inhoudelijk, geef ik vorm aan thema’s als verleiding, versiering, bescherming en maskeren. Bij de tekeningen en schilderijen gaat het deels ook over het spanningsveld tussen de afbeelding en haar betekenis, de detaillering en de techniek; de kleuren 'kleuren' het onderwerp en tonen daarmee de gevoelswaarde die ik aan dit onderwerp wil geven.

 

Lees meer over de volgende onderwerpen:

Schilderen
Tekenen
Installaties
CV